Διεξοδικός Τεχνικός Έλεγχος 310+ Σημείων

Home/Διεξοδικός Τεχνικός Έλεγχος 310+ Σημείων

Τεχνικός Έλεγχος 310+ σημείων με έμφαση στη λεπτομέρεια

Η CHECK YOUR CAR έχει αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία ελέγχου ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο, το εργοστάσιο κατασκευής, το μοντέλο και διάφορα άλλα δεδομένα, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες ελέγχου προσαρμοσμένες στο μεταχειρισμένου που σας ενδιαφέρει. Οι μηχανικοί μας ακολουθούν συγκριμένο πρωτόκολλο ελέγχου και φέρουν μια γκάμα φορητού εξοπλισμού που τους καθιστά ικανούς να ελέγξουν σχεδόν κάθε τομέα του μεταχειρισμένου που σας ενδιαφέρει.

Διατηρεί και εμπλουτίζει καθημερινά βάση δεδομένων με τις συχνότερες βλάβες και προβλήματα που εντοπίζουν οι μηχανικοί μας για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου ξεχωριστά έτσι ώστε κάθε φορά να σας παρέχουμε  βέλτιστες δυνατές υπηρεσίες ελέγχου.

01. ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΟΜΗΣ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ (ΣΑΣΙ)

Η δομή του αμαξώματος (Σασί) ενός αυτοκινήτου ίσως είναι το σημαντικότερο κομμάτι του. Αν έχει υποστεί σοβαρή ζημιά είναι δύσκολο να αποκατασταθεί πλήρως και για το λόγο αυτό θα πρέπει να το γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην αγορά του.

Στην CHECK YOUR CAR ελέγχουμε τα βασικά επιμέρους τμήματα, καθώς και τα φέροντα δομικά στοιχεία, όπως: μαρσπιέ, ράμφη, θόλους, κολώνες, δοκούς, πάτωμα και χώρο αποσκευών.

Πώς; Θα σηκώσουμε το όχημα όπου και αν βρίσκεται και θα μπούμε από κάτω, θα χρησιμοποιήσουμε ειδικό εξοπλισμό που “βλέπει” κάτω από το χρώμα για να γνωρίζουμε αν έχει υποστεί επισκευή. Θα μετρήσουμε αποστάσεις μεταξύ των κινούμενων μερών και θα ελέγξουμε τις συνδέσεις των τμημάτων του αμαξώματος.

Σημάδια από καλίμπρα, κολλήσεις, στόκοι, διαφορετικές στρώσεις χρώματος, ενδείξεις αποσυναρμολόγησης, αρμοί κ.λπ. φανερώνουν πολλά για το τι έχει συμβεί σε κάθε όχημα. Μετά την ολοκλήρωση κάθε ελέγχου δομής αμαξώματος, σας δίνουμε γραπτώς τα σχόλια και τις παρατηρήσεις μας, καθώς και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με όλα τα ευρήματα. Όλα αυτά στο χώρο και την στιγμή που θέλετε εσείς!

Check Your Car Έλεγχος Δομής Αμαξώματος (Σασί)
Check Your Car
Έλεγχος Μηχανικών Μερών
02. Έλεγχος Μηχανικών Μερών

Όταν τα μηχανικά μέρη του κινητήρα του αυτοκινήτου λειτουργούν σωστά, μπορούν να σας γλιτώσουν από ταλαιπωρία και περιττά έξοδα, στο μέλλον.

Οι μηχανικοί της CHECK YOUR CAR ελέγχουν διεξοδικά τα μηχανικά μέρη του κινητήρα του υποψηφίου οχήματος σας.

Πώς; Θα ελέγξουμε τον ¨εγκέφαλο¨ του αυτοκινήτου (ECU) με διαγνωστικό εξοπλισμό (OBD2), θΑ κάνουμε χημικό έλεγχο περιεκτικότητας του λιπαντικού για ξένες ουσίες (Ψυκτικό, νερό, καύσιμο κ.λ.π), θα αφουγκραστούμε τον ήχο του κινητήρα, θα ελέγξουμε την εξάτμιση για σκουριές, οπές, σταθερότητα, θα ελέγξουμε για διαρροές από το μπλόκ του κινητήρα, προκειμένου να γνωρίζετε όσο γίνεται καλύτερα την κατάσταση του αυτοκινήτου σας, αφού θα σας ενημερώσουμε, για κάθε τι που διαπιστώσαμε, γραπτώς!

03. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Τα σύστημα μετάδοσης είναι υπεύθυνο για τη μεταβίβαση της κίνησης από τον κινητήρα προς τους τροχούς και αποτελείται από το συμπλέκτη, το κιβώτιο και το διαφορικό, με κάποια ενδιάμεσα υποσυστήματα.

Είναι σημαντικό  το σύστημα να λειτουργεί σωστά και για αυτό οι μηχανικοί της CHECK YOUR CAR θα ελέγξουν την λειτουργία του.

Πώς; Θα ελέγξουμε για διαρροές του κιβωτίου και του διαφορικού, θα τσεκάρουμε τη λειτουργία του κιβωτίου και του συμπλέκτη σε συνθήκες οδήγησης (TEST DRIVE) και όλα αυτά στο σημείο και τη στιγμή που σας εξυπηρετεί.

Check Your Car
Έλεγχος Συστήματος Μετάδοσης
Check Your Car
Έλεγχος Συστημάτων Ψύξης
04. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΥΞΗΣ

Τα συστήματα ψύξης του αυτοκινήτου είναι απαραίτητο να λειτουργούν άψογα διότι πέρα από την προστασία του κινητήρα και άλλον υποσυστημάτων, μας εξασφαλίζουν και την οδηγική άνεση αφού είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία του κλίματος του αυτοκινήτου .

Οι μηχανικοί της CHECK YOUR CAR  θα φροντίσουν να δοκιμάσουν ότι περιβάλει αυτά τα συστήματα.

Πώς; Θα ελέγξουμε για διαρροές και φθορές στα ψυγεία (κινητήρα/κλιματισμού/intercooler) στις σωληνώσεις, στα  δοχεία αντιψυκτικού, θα ελέγξουν τις στάθμες των υγρών, θα θέσουν σε λειτουργία τα υποσυστήματα (βεντιλατέρ), θα τσεκάρουν τον ιμάντα του συμπιεστή και θα τα μάθετε όλα αφού θα σας σταλεί η ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ στο e-mail σας εντός λίγων ωρών από τον έλεγχο.

05. Έλεγχος Πέδησης Και Ενεργητικής Ασφάλειας

Αυτός ο τομέας του αυτοκινήτου περιλαμβάνει το σύστημα διεύθυνσης, τις αναρτήσεις, τα φρένα και τους τροχούς και δε χρειάζεται να πούμε πόσο σπουδαία είναι για την ασφαλή οδήγηση του οχήματος!

Εμείς στην CHECK YOUR CAR ελέγχουμε την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, τσεκάρουμε τις αναρτήσεις, δοκιμάζουμε τα φρένα και τέλος ελέγχουμε τα ελαστικά.

Πώς? Ελέγχουμε για διαρροές και φθορές καθώς και τις στάθμες των υγρών στα επιμέρους τμήματα του συστήματος διεύθυνσης (υδραυλικό κύκλωμα, κρεμαργιέρα, φούσκες, μπαλάκια κ.λπ.), ελέγχουμε για διαρροές των αναρτήσεων και την συμπεριφορά τους σε συνθήκες οδήγησης (TEST DRIVE πραγματοποιείται εφόσον το όχημα φέρει πινακίδες και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη κυκλοφορία του), ελέγχουμε για διαρροές από τα σωληνάκια των φρένων, για την κατάσταση που βρίσκονται οι δίσκοι και τα τακάκια, μετράμε το πέλμα των ελαστικών και ελέγχουμε την κατάσταση τους (παλαιότητα, σκισίματα,  κ.λπ.)

Γιατί, η ασφάλεια η δική σας και της οικογένεια σας, δε διαπραγματεύονται! Μάθε τώρα τα πάντα με ένα τηλέφωνο.

Check Your Car
Έλεγχος Πέδησης / Ενεργητικής Ασφάλειας
Check Your Car
Έλεγχος Φανοποιείας / Εξωτερικής Εμφάνισης
06. Έλεγχος Φανοποιείας / Εξωτερικής Εμφάνισης

Οι πόρτες, τα φτερά, το καπό, ο ουρανός κ.λπ. αποτελούν το εξωτερικό περίβλημα ενός οχήματος και έχουν τη δική τους σπουδαιότητα. Όχι μόνο, επειδή ένα αυτοκίνητο όπως και ένα σπίτι θα πρέπει να μας αρέσει, αλλά επειδή μπορεί να υποδηλώσει πολλά σε σχέση με την ιστορία του. Πέρα από αυτό θεμελιώνει την αξία της μεταπώλησης.

Ο έλεγχος, πέρα από τον οπτικό, πραγματοποιείται και με ειδικό εξοπλισμό που μπορεί να μας φανερώσει αν κάποιο τμήμα του αυτοκινήτου έχει επαναβαφεί ή επισκευαστεί, με μεγάλη ακρίβεια. Έτσι είμαστε σε θέση να  σας παρέχουμε ενημέρωση για το ιστορικό των ατυχημάτων που μπορεί να έχει εμπλακεί το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει. Επίσης θα σας ενημερώσουμε για κάθε ανομοιομορφία στο χρώμα, αν έχει βαφτεί μερικός ή ολικώς.

Ανομοιογένεια αποστάσεων, βαθουλώματα κ.λπ. με κάθε λεπτομέρεια, αφού τα καταγράφουμε στην αναφορά μας, αλλά και τα φωτογραφίζουμε, έτσι ώστε ακόμα και εάν δεν είστε παρόντες στον έλεγχο να ενημερωθείτε γι’ αυτά σαν να ήσασταν. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από έναν έλεγχο;

07. ΕΛΕΓΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ / ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Το ηλεκτρικό σύστημα απαρτίζεται από πολλές υποομάδες, οι οποίες σχετίζονται με τη λειτουργία του κινητήρα (μπαταρία, δυναμό, κ.λπ.) μέχρι τα επιμέρους συστήματα και τις λειτουργίες άνεσης του αυτοκινήτου (ηλ. παράθυρα, φωτισμοί, κ.λπ.)

Εμείς στην CHECK YOUR CAR μετράμε με ειδικά όργανα τη μπαταριά και το δυναμό, τεστάρουμε κάθε κουμπάκι που υπάρχει στο ¨cockpit¨ και γενικά στην καμπίνα και τέλος σας δίνουμε report, στο οποίο αναφέρονται όλα όσα εντοπίσαμε.

Για να μπορείτε να χαρείτε απρόσκοπτα το νέο σας αυτοκίνητο χωρίς εκπλήξεις!

Check Your Car
Έλεγχος Ηλεκτρικών / Ηλεκτρολογικών
Check Your Car
Έλεγχος Εσωτερικού Χώρου / Σαλονιού
08. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ / ΣΑΛΟΝΙΟΥ

Το εσωτερικό μέρος ενός αυτοκινήτου, θα πρέπει να κάνει κάθε επιβάτη να αισθάνεται όμορφα και άνετα και παράλληλα να είναι λειτουργικό προς αυτόν.

Στην CHECK YOUR CAR δοκιμάζουμε όλες τις λειτουργίες του (ρυθμίσεις καθισμάτων, τιμονιού, ζώνες κ.λπ.), ελέγχουμε για τυχόν φθορές και λεκιάσεις σε μοκέτες, επενδύσεις κ.λπ. και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας σας δίνουμε γραπτή αναφορά για όλα μας τα ευρήματα, με τη συνοδεία φωτογραφιών και όλα αυτά με πολύ μικρό κόστος.

08. ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Η υπηρεσία εκτίμα και ΔΕΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ τα πραγματικά χιλιόμετρα  από το μετρούμενο βαθμό φθοράς, μπορεί να επιτευχθεί ακρίβεια ± 35% ανάλογα με το σύνολο των χιλιομέτρων και την συντήρηση.

Κάνοντας χρήση τεχνολογίας μέτρησης υπερήχων, καταγράφουν την φθορά του κινητήρα, με το αμάξι να βρίσκεται σε λειτουργία και με το κινητήρα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Στη συνέχεια, τα δεδομένα από τη μέτρηση των υπερήχων αναλύονται σε μια παγκόσμια βάση δεδομένων με έναν αλγόριθμο για τη μετατροπή της μέτρησης των υπερήχων σε εκτίμηση των πραγματικών χιλιομέτρων. Η βάση βρίσκεται σε λειτουργία για πάνω από 10 χρόνια και περιέχει δεδομένα από περίπου 250.000 αυτοκίνητα.  ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΞΙΑΣ 110,00€ και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα οχήματα! Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας!

Σημείωση: Όπως όλοι οι τεχνικοί έλεγχοι που δεν επεμβαίνουν δραστικά (Αποσυναρμολόγηση τμημάτων, μηχανικών μερών, εξαρτημάτων του κινητήρα κ.λπ.) στο αυτοκίνητο, υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς τα ευρήματα. Παρόλα αυτά αν υπάρξουν ενδείξεις προβλημάτων θα σας ενημερώσουμε για περαιτέρω έρευνα. Ο τύπος του ελέγχου που σας παρέχουμε σας απαλλάσσει από άσκοπα έξοδα που δε χρειάζεται να υποβληθείτε εφόσον δεν απαιτείται!

Έχετε ακόμα απορίες;